Най-обичам гости с подаръци

Това е знаменитата реплика на Карлсон, който живее на покрива, но наистина си е супер да получаваш подаръци поне от време на време. Още повече като знаеш колко време ти отнема сам да избереш такъв и после да го поднесеш и да видиш щастливата усмивка на получателя. Защото е умение да правиш подарък, но още по-голямо умение е да получаваш. Най-неправилното нещо е да го оставиш нехайно в някой ъгъл на стаята, все едно не те интересува. А много добре знаеш, че копнееш да видиш какво има вътре.
Да предположим, че това, което има вътре не те е впечатлило кой знае колко. Тук е

ред на висшата дипломация.

Никога не показвай това, дори да е голямото ти разочарование! Този, който го е купил или направил за теб е губил време, пари и желание да те зарадва, така че нищо не ти пречи да го дариш с една мила и благодарна усмивка. Друго, което си е направо автогол е да кажеш че няма нужда от подарък – ти си имаш всичко! Това е толкова грозно, защото много важно, че имаш всичко, щом като нямаш чувство на благодарност, да не говорим за етикеция. Вярно е, че вниманието е много по-важно от самия подарък но няма да ти се схванат лицевите мускули от няколко насърчителни думи. Естествено има хора, на които със сигурност можеш да подхвърлиш на какъв подарък най-много би се зарадвала и тогава възхищението ти ще бъде истинско,

но пък каква изненада ще бъде?

Освен ако не я изиграеш първокласно. Всъщност радостта ще компенсира останалото.
При всички случаи когато получаваш подарък той се разопакова веднага. Харесала или не дай да се разбере, че точно от това си имала нужда и колко много се радваш , че вече го имаш. И в никакъв случай дори не си помисляй къде би могла да го пласираш в случай, че не ти върши работа. Защото изненадващо можеш да го върнеш на подателя и тогава наистина ще си в доста гадна ситуация. Подаръкът е твой и ти решаваш какво ще го правиш. Но сега се усмихни, защото все още не знаеш какво има вътре!