Къде да съхраняваме кафето?

Кафе капсулите могат да се съхраняват отгоре на плота ви до кафе машината, за да са ви под ръка всяка сутрин, когато си правите ароматно кафе. Това обаче не е закономерност за всички видове кафе, някои кафета изискват специална околна среда, за да останат свежи и с непроменен наситен аромат. Много хора се интересуват кое е най-доброто място за съхранение на кафе без то да загуби аромата си и да изветрява. Ще разгледаме различните видове кафе и препоръките за тях, за да не се чудите и вие, ако ви се наложи да съхранявате и друго кафе освен кафе капсули.

Как се съхраняват кафе капсулите Nespresso?

Самите капсули са така изработени, че в тях не може да влезе нито въздух нито светлина. Това решава много от проблемите, пред които се изправят хората, които се опитват да съхранят кафето по най-добрия начин. Ако искате ароматно кафе, което не си е изгубило вкуса и аромата на зрели зърна, то със сигурност, най-лесно и сигурно ще го получите от кафе капсула Nespresso – https://www.nespresso.bg/bg/nespresso-caps. Когато се постави в машината за кафе, тя бива пробита и през нея преминава водата от машината. Преди това капсулите са напълно затворени.

Повечето хора, пият кафе защото вкусът му е любим и познат. По друг начин казано, когато отпиете от горещата чаша сутрин, ако срещнете непознат или различен вкус, това може да ви разочарова и денят ви да тръгне лошо. Познатото усещане е приятно, очаквано и търсено и това е чисто човешка черта.

Когато си вземем кафе, което ще си приготвяме впоследствие ние разчитаме неговият вкус да е точно такъв, какъвто очакваме. Ако обаче сме го забравили на слънце или на твърде топло или твърде студено и то е загубило характеристиките си, това би било неприятно последствие. С кафе капсулите и тяхната опаковка такъв риск не съществува.

Говорейки за това как най-добре да съхраняваме кафето, всъщност имаме предвид как да предпазим кафеените зърна от влага, въздух, светлина и топлина, както и от драматични температурни промени. Най-доброто съхранение на кафето е на сухо място, далеч от пряка светлина, далеч от топлина и при постоянна температура.

Да съхраняваме ли кафето в хладилника?

Държането на кафе в хладилник не е добра идея, заради влагата и заради постоянните промени в температурата, които се случват всеки път, когато извадите зърната от хладилника и след това ги поставите отново. Кафе капсулите също не е необходимо да се държат там. Те могат да бъдат подредени на красива поставка за капсули точно до машината ви.

Да съхраняваме ли кафето във фризера?

Фризерът вероятно е най-лошото място за съхранение на вашето кафе, когато става въпрос за ежедневно съхранение, поради непрекъснатите резки температурни промени, които ще се получат всеки път, когато го извадите от фризера и след това го върнете обратно.

жена пие кафе седнала

Ако мислите да съхранявате дългосрочно кафе във фризера за месеци напред, то тогава, когато сте готови да го използвате и го извадите, след това не е добра идея да го поставите обратно там.

Някои производители на пакетирано кафе са били достатъчно предвидливи да го поставят в пакети, които могат да се запечатват повторно. След всяко вземане от него пакетът отново може да се запечата плътно. Въпреки това обаче тези пакети не са херметически затворени и не спират въздуха, който реално нарушава качествата на кафе зърната. Също така, тези пакети не предпазват кафето от температурни разлики, така че трябва да внимавате къде поставяте пакета, да не е на твърде студено или пък на твърде горещо. Най-добре е да откриете сух шкаф, който е далече от фурната или котлоните и да използвате него. По този начин кафето няма да се нагрява, нито пък ще се овлажнява от вдигащата се пара.

Предоставено от Nespresso.bg