Как лесно да продам ненужната ми вече кола?

В днешно време почти всяко семейство има по повече от един автомобил, паркиран пред блока или в двора на къщата. Да имаш кола е скъпо удоволствие, но всеки знае, че без автомобил е по-трудно придвижването в големите, но и в не чак толкова големите градове у нас. Затова да имаш автомобил в днешни дни си е огромно удобство.

Тази статия обаче е за онези от нас, които искат да продадат излишната за тях кола, която освен разходи не носи нищо друго. Ще научите как точно да успеете бързо и лесно да продадете автомобила, на кого е добре да бъде продаден и каква цена да бъде поставена, за да не попречи на бързата продажба.

Най-важни са документите на един автомобил

Продажбата на един автомобил не може да се осъществи, ако нужните документи за тази процедура липсват. Преди да започнете задвижването на всичко около продажбата е нужно да се уверите, че всички документи ги имате под ръка и те са напълно редовни.

Ако имате някакво съмнение, че нещо не е наред с някой документ, то е хубаво да отидете до съответното място и да се информирате. Не опитвайте да продавате колата си, ако знаете, че тя е с нередовни документи, защото след това ще си навлечете проблеми не само със новият собственик, но и със закона.

Как и къде да обявим, че продаваме автомобил?

Според мнозина продажбата на автомобил в интернет пространството чрез публикуването на обява в разични сайтове и социални мрежи е най-лесният начин. И ние ще потвърдим това мислене на по-голямата част от търговците и продавачи на коли. Не случайно почти всяка автокъща има своя страница във фейсбук или пък собствен сайт, където са качени всички налични автомобили за продажба.

За да бъде една обява точна и пълна, то тя трябва да има снимки с добри качество и описание, което отговаря на състоянието на колата. Ако снимките са неясни или пък на тях не се виждат основни места от автомобила ще ви бъдат задавани множество въпроси, които могат да бъдат избегнати.

В описанието на обявата може да напишете марката, модела и годината на производство на автомобила. Друго, което е хубаво да бъде написано са характеристиките на автомобила и какви екстри има той. Поддръжката на автомобила също може да се спомене, защото всеки купувач ще търси хубав, качествен и поддържан автомобил.

Където и да пуснете обява за своят автомобил, то вие няма да сгрешите. Интернет пространството е достъпно за всеки и много повече хора ще видят вашата обява, отколкото ако оставите някаква бележка на колата, че се продава или кажете на някой да разпространи информацията за продажбата.

Продажба на автомобила чрез компания

Тук става на въпрос за продажба на автомобила с помощта на компания за изкупуване на автомобили. Този начин е винаги бърз, лесен и сигурен. Трябва единствено да се обадите на такава компания, да си уговорите дата и час за оглед на автомобила и след това ако сте съгласни с предоставената ви оферта, ще може да получите парите си.

Добре изглеждащата кола се продава сама!

Всяко нещо, което изглежда добре и е качествено се продава много по-бързо. Така е и при продажбата на автомобилите. Добра идея преди снимките и публикуването на обявата за продажбата е да приведете автомобила в прилично външно и техническо състояние.

Това може да стане след като посетите автосервиз и разберете има ли някакви проблеми по автомобила. Ако има такива, то вие имате 2 възможности, които са да отстраните тези повреди или пък да продадете колата така. Помислете и за една автомивка, която ще освежи автомобила ви преди продажбата и ще промени нейния облик.