Как да защитим екрана на смартфона си

Повечето модели телефони вече разполагат с доста здрави дисплеи, устойчиви на външни повреди – поне според спецификациите им това е така. В някои случаи става дума за сапфирен кристал или друга форма на специално обработено стъкло. Всичко това е наистина чудесно, но все пак всеки един от нас е бил свидетел на произшествия, завършващи със счупен екран на смартфон.

И така, логично е да се запитаме дали фабричната защита е напълно достатъчна. Всъщност, не е лесно да се даде точен отговор на този въпрос. Дори ако моделът смартфон е с много високо качество и разполага със специална защита на екрана, това не е гаранция, че той е защитен от драскотини. С течение на времето, особено ако сте от типа потребители, които обичат да носят телефона си в джоба си, рискът се увеличава. В контакт с ключодържатели или други подобни аксесоари в чантата или по джобовете, екранът на вашия смартфон е силно застрашен от издраскване. За да избегнете това, трябва да помислите за по-добра защита на стъклото, например да използвате някой от така наречените протектори за телефони.

Ето какви са предимствата им:

  • Ще се радвате дълго време на чист дисплей, без каквито и да било драскотини по него
  • Ако изпуснете телефона си, има по-голяма вероятност да запазите целостта на дисплея
  • Можете да си позволите да носите телефона и ключовете си в един и същ джоб или чанта

Ако все още се питате дали имате нужда от протектори за телефони, представете си, че шофирате кола без предпазен колан. Да, разбира се, винаги можете да карате и без него, но ако сте го сложили, шансовете ви за безопасно пътуване се увеличават и то сериозно. Същото правило важи и когато става дума за протектора на екрана – този тънък слой на допълнителна защита ви осигурява възможност да разполагате винаги с перфектен дисплей.