Кои матраци са качествени

За да е пълноценен сънят ви, не трябва да се будите през нощта. Всяко едно събуждане накъсва съня и организмът ви не може да си почине. А ако съня не е пълноценен, сутрин вие вместо отпочинали се чувствате изморени и раздразнителни. Въртенето нощем и постоянното сменяне на положението на тялото се дължат най-вече на некомфортния или неудобен матрак. Затова изборът на матрак е много важен момент и трябва да му отделите достатъчно време.

Матраците се делят на няколко вида, но всеки човек има различен вкус и усещане и затова за едни един матрак е мек, а за други твърд. Така че не може да се каже еднозначно кои матраци са качествени и кои не, но има някои основни свойства, които трябва да притежава един матрак, за да е качествен.
Повърхността на матрака трябва да е достатъчно еластична. Това е задължително, за да може точките на натиск, каквито са главата, ръцете, краката, ханша да са разпределени равномерно. Ако липсва тази еластичност и само една от точките получава повече натиск там се получава напрежение, което кара човек да се събужда, да се върти и търси нова поза.

Качествения матрак трябва да има в състава си естествени материали. Това означава да е направен от памучен плат, да има антиалергичен слой, вътрешността му също да е от естествени съставки.
Търсете матраци, които гарантират запазване на качествата си и едновременно с това по-малко износване за дълго време. Тези матраци бързо ще изплатят инвестираната в тях сума, защото от една страна така се грижите за здравето си, а от друга, че ще ви служат по-дълго време и няма да има нужда да ги сменяте всяка година.
Засега най-добри като технология са матраците с пяна и мемори пяна. Повече за видовете матраци можете да видите тук.

Бъдете уверени, че видът на матрака има много голямо значение за пълноценния и спокоен сън. Качественият матрак е синоним на качествен сън и добро здраве. От правилния избор на матрак зависи добрата ви почивка и работоспособност.