Как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома

Как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома

Ако се чудите как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома, не сте сами. Това е широко използван материал, който има много приложения, включително бетон и мазилка. Ако имате суха стена, ще искате да използвате влажна гъба, за да премахнете всички малки ръбове.

Щукатурен пясък

Ако работите по проект и се нуждаете от бърз и лесен начин да поправите или възстановите покритието на стените си, можете да използвате мазилка с пясъчно покритие. Това е най-простият вид мазилка за нанасяне и може да се почисти лесно с маркуч. Ако повърхността на гипсовата мазилка се напука или стане малко грапава, можете просто да я шлайфате гладко с лека шкурка.

Има много различни видове пясъчни покрития за мазилка. Можете да избирате между фин, среден или едър пясък. Финото пясъчно покритие ще има по-малки зърна от покритието с тире. Покритието с тире се използва за покриване на голяма площ, докато финият пясък ще създаде по-деликатен, полиран вид. Този тип покритие обикновено се нанася с мистрия, но ръчното нанасяне също е обичайно. Въпреки че този метод може да отнеме много време, той осигурява по-гладък, по-полиран вид.

Как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома - щукатурен

Първо трябва да намокрите стената. Това ще насърчи равномерно засмукване и ще предотврати излишния пясък. След това ще трябва да нанесете слой мазилка за основно покритие. Този слой съдържа пясък, вар, вода и портланд цимент. След това можете да добавите цветното палто.

Мазилката е отличен материал, който е не само издръжлив и достъпен, но и естетически приятен. Той е лесен за използване и се предлага в широка гама от цветове. Може да се нанася със стоманена или твърда акрилна маламашка.

Когато нанасяте циментова замазка, важно е да изберете пясъка с правилната степен. Пясъкът не трябва да съдържа никакви растителни вещества, глина или тиня. Също така трябва да отговаря на спецификацията ASTM C897 за разпределение на размера на частиците. Всички примеси в пясъка могат да отслабят сместа и да затруднят работата с нея. Освен това, всякакви соли могат да причинят петна по готовата повърхност.

Ако работите върху проект, при който е желано гладко покритие, можете да използвате фин, среден или груб пясък за мазилка. Пясъкът е по-евтин вариант от акрилна или синтетична мазилка. Предимството му е, че е по-издръжлив и гъвкав от другите опции. Но също така може лесно да се напука.

Как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома - снимка

Бетонен пясък

Бетонният пясък е чудесен материал за много различни цели. Може да се използва като подложка за тръби, основен материал между бетонна плоча и пароизолация и за сцепление с пясък по пътищата. Може също да се смесва с мулч или горния почвен слой, за да се създаде материал за горна превръзка.

Най-добрият вид пясък за вашия проект зависи от вашите нужди и предпочитания. Независимо дали изграждате вътрешен двор или алея, вие ще искате да използвате най-добрия продукт за работата. Подходящият пясък за вашата работа ще ви помогне да постигнете перфектния завършек.

В зависимост от проекта, можете да намерите пясък в навес за Направи си сам или търговец на строителни стоки. Повечето пясък е жълто-оранжев цвят, но е възможно да се намери и червеникав пясък. Когато използвате пясък у дома, трябва да сте сигурни, че сте избрали такъв, който е подходящ за типа бетон, който ще използвате.

Качественият пясък за вашия проект е този, който няма твърде много минерали в него. Например, можете да намерите естествен пясък, който не съдържа соли. Можете също да използвате произведен пясък, който често е по-евтин и се предлага в много местни магазини. Това е отличен избор за тези, които не искат да инвестират в разходите за транспортиране на пясък от реката.

Как и къде да използвате пясъчна мазилка у дома - бетонен

Качественият пясък ще ви даде отличен краен резултат, когато се смеси с цимент. Това ще даде на вашия бетон гладка и равна повърхност. Също така е чудесен за павета и фуги. Повечето собственици на жилища се нуждаят от около ярд пясък за зидария, който обикновено се смесва с две части цимент.

За пясъчна мазилка цена може да намерите всякаква. Затова, е важно да проучите и качествата на продукта. Изберете пясъчна мазилка от Fortuna Paints – един от най-популярните брандове в страната.