Компютърна автодиагностика на различни МПС

Услугата компютърна автодиагностика започва все по-често да се търси от шофьори на всякакви МПС. Това от своя страна означава, че има полза от такава диагностика за колата и тя трябва да бъде правена.

Важно е когато искаме да направим компютърна автодиагностика да намерим най-добрата компания или сервиз, където за закараме автомобила си. По този начин ще сме сигурни, че оставяме автомобила си в добри ръце и парите, които ще похарчим ще са за нещо полезно.

Всичко около това как се извършва компютърна автодиагностика

Сега следва малко информация за онези шофьори, които все още не са използвали тази услуга или пък все още не знаят за какво е тя. На първо място ще кажем, че правенето на компютърна автодиагностика по никакъв начин няма да навреди на вашата кола, а само и единствено ще ви помогне да разберете за грешките и проблемите по нея.

Ще започнем с това, че компютърна автодиагностика се прави с помощта на сканиращо устройство, софтуер, нужните кабели и лаптоп, към който да бъде свързано всичко. Започва се със закачането на всички кабели, след което идва и същинската част с прочитането на живите данни и сканирането на всички модули. Когато всичко е готово вие ще може да научите за откритите грешки и те ще ви бъдат разяснени подробно.

Диагностика на лека кола

Най-често е търсенето на диагностика на лека кола. Това е така, защото те са най-често караните МПС-та и проблемите с тях са повече. Няма някаква специфика при нейното извършване и не са нужни някакви специални или допълнителни уреди. Всичко става бързо, а резултатите са гарантирани.

Диагностика на камион

Шофьорите на камиони, които са на територията на България ще могат да се възползват от професионална диагностика на тяхната машина. Диагностиката на камион е насочена най-вече към датчиците, модулите, работата на двигателя и поведението на различните компоненти на двигателя. За всяка марка камион има различна по вид (индивидуална) диагностика, която гарантира максимално качество и сигурно откриване на всички натрупани грешки.

Диагностика на мотор

Диагностиката на мотор също навлиза с голяма скорост в услугите, предлагани от различни сервизи. Тя най-често е свързана с проследяването на работата на двигателя и различните системи. Сканирането на данни е различно при всяка една марка и модел, което от своя страна означава, че една универсална диагностика може и да не помогне.

Диагностика на селскостопанска и строителна техника

Диагностицирането на този тип техника се различава коренно от обикновената автодиагностика. Спецификата и също е различна, за което трябват определени професионални уреди и човешки умения и знания, които да допринесат за правилното й извършване, така че всичко да бъде наред.

 

Колко време ще отнеме компютърната автодиагностика и колко ще ни струва тя?

Компютърната автодиагностика може да бъде направена както в сервиз, така и на място (на адрес). Времето за нейното извършване без значение къде е от 30 до 60 мин. В това време се случва всичко съществено около процеса на сканиране и извличане на текущата информация.

Цената на тази услуга зависи от това къде ще бъде извършена тя и какво ще е диагностицираното МПС. За диагностика на място се доплаща самото идване, което обикновено е фиксирана цена до максимум 20 лева. Разлика в диагностиката на лека кола и другите по вид МПС-та има, като цените стартират от 50 лева.