Кога можем да се възползваме от услугите на пътна помощ?

Компаниите за пътна помощ предлагат десетки видове услуги, от които може да се възползва всеки един шофьор в нужда. Не се случва много често да се търсят услугите на пътна помощ, но когато се случи нещо с колата ви трябва да има кой да помогне.

В тази статия ще разясним малко повече за пътна помощ, предлаганите от тях услуги и кога можем да ги потърсим. Не всеки е използвал услуга от страна на пътна помощ и именно за тях ще бъде написаното тук.

Каква е целта на компаниите за пътна помощ?

Основната цел на всяка една компания за пътна помощ освен прилична печалба е и да бъде помогнато на всеки един шофьор в нужда. Когато една компания за пътна помощ си върши работата съвестно и качествено, то тя си личи от далеч и всеки би се доверил на нея.

Ако на вас се случи да закъсате на пътя с повредена кола, то знайте, че може да се обадите на пътна помощ БИГ-гр. София и всичко ще бъде сигурно и точно. Няма как да знаете кога ще се повреди колата ви или пък кога ще се случи нещо непредвидено на пътя като ПТП и затова трябва да имате план Б към когото да се обърнете за помощ.

Колко често може да търсим услугите на пътна помощ?

Няма ограничение в това колко пъти ще се обърнете към пътна помощ за дадена услуга, която ви е нужна. Ако колата ви често прави проблеми, то може да ви се наложи да търсите такъв тип помощ по 1-2 или повече пъти в седмицата или месеца. Ако знаете, че често ще търсите услугите на пътна помощ дори може да се направи някакъв абонамент, който да ви спести някаква част от разходите за ремонти.

Към застраховките за гражданска отговорност може да бъде добавена и застраховката “Помощ на пътя”. Тази застраховка е в голям плюс за шофьорите, тъй като може да бъде сключена за месец, три, шест или година, като вие сте тези, които избират срока на застраховката. Предимствата са много и не са за изпускане, тъй като всичко се случва.

Услуги, от които може да се възползва всеки

Както по-нагоре казахме, компаниите за пътна помощ предлагат много по вид услуги и ние няма как да ги изброим всички, но сега ще научите за част от тези, които най-често биват търсени.

– репатриране на леки автомобили, джипове, кемпери и бусове;
– изваждане на автомобили от кални места, пропасти и канавки;
– смяна на спукана гума и при нужда на джанта;
– доставка на гориво на място;
– транспорт на нерегистрирани автомобили до КАТ;
подаване на стартов ток на място;
– транспортиране на селскостопанска и строителна техника;
– извършване на компютърна автодиагностика в сервиз и на място;