Репатриране на автомобили с пътна помощ

Репатрирането като услуга, предлагана от компаниите за пътна помощ има много разновидности и ние като шофьори можем да се възползваме от нея в различни ситуации. Целта на тази статия е да се разясни същността на репатрирането, кога можем да се обърнем към пътна помощ за репатриране на МПС и колко ще ни струва всичко това. Много хора си мислят, че в някои ситуации на пътя може да не бъде викана пътна помощ, но всичко е според случилото се и понякога обаждането до пътна помощ е наложително.

Какво точно представлява репатрирането?

Най-просто казано, репатрирането като услуга представлява прекарването на аварирал автомобил от мястото на повредата до място, което собственикът пожелае. За тази цел е нужен специализиран автомобил с лебедка и платформа, който да може да издърпа автомобила, след което да го качи на платформата и след това да бъде транспортиран.

Репатриране на повреден автомобил

По колата могат да се случат такива повреди, които е възможно да се отстранят на място, но се случват и такива, заради които се налага да бъдете репатрирани до вашият дом или до сервиз, в който да се премахне повредата. Ако пожелаете да бъдете закарани до сервиз, но сте далеч от града си може да ви бъде помогнато от страна на пътна помощ да се настаните в хотел или друго място за настаняване.

Ремонта на колата ви ще бъде направен възможно най-бързо, за да може час по-скоро да продължите пътя си. Ако пък колата ви не може да запали и подаване на стартов ток на място не помага, също може да помолите за репатриране и установяване на проблема.

Репатрак за автомобил, пострадал при ПТП

Всеки е наясно, че в повечето случаи при катастрофа повредите по автомобилите, които са участници са големи и не могат да продължат пътя си. Именно в такива ситуации ма ПТП може да бъде потърсена пътна помощ София и чрез репатрак да бъдат отстранени всички автомобили и да бъдат закарани до определени места.

Тук отново всеки пострадал може да прецени докъде да бъде репатриран, за да може да бъде възможно най-удобно и сигурно за него. Знайте, че при ПТП е много важно да обезопасите мястото на случилото се докато дойдат органите на реда и съответно пътна помощ.

Репатриране на нерегистриран автомобил до КАТ

Ето още една ситуация, при която може да се възползвате от услугата “репатриране на автомобил”. Ако сте си купили кола, която не е регистрирана и трябва по някакъв начин да стигне да мястото за регистрация на МПС, то вие може да потърсите компания за пътна помощ. Транспорта ще бъде осигурен чрез платформа, а дори може да ви бъде помогнато за самата регистрация и всичко около документите, ако за пръв път ви се налага да правите това.

Цените за репатриране могат да бъдат различни във всяка една ситуация. Всичко зависи от вида на превозното средство, което ще бъде транспортирано и от разстоянието, което ще измине репатрака до вашето местоположение и крайната точка на пристигане.