Как лесно, бързо и сигурно да продадем колата си?

Когато вече сте решили, че нямате нужда от старата си кола е добре тя да бъде продадена в най-кратък срок. Това ще ви гарантира по-висока цена и средства, които бихте могли да използвате за нещо друго.

Да ремонтираме ли колата преди продажбата или не?

Няма кола, която да няма някакви проблеми по нея. Тези проблеми най-често са резултат от не чак толкова добрата поддръжка, който ние сме правили през времето в което колата е била при нас. С идването на продажбата е хубаво да си помислите как ще процедирате с тези проблеми. Имате две опции- те да бъдат поправени или пък да бъдат оставени и колата да бъде продадена с тях .

Поправката ще ви коства някакви средства, които след това трябва да влязат в крайната цена на автомобила при продажбата му. Има вероятност продажбата да се усложни след вдигането на цената, защото купувачите винаги търсят ниска цена. Помислете добре дали ще успеете с продажбата и също така за времето, което ще отнеме тя при евентуално поскъпване на колата.

Варианта с оставянето на колата без да бъде поправяна е много по-лесен за вас, но пък по този начин цената може драстично да намалее съобразно това колко сериозни са проблемите. Ако всичко, което не е наред по автомобила бъде упоменато от вас в обявата и цената е съобразена с това, то продажбата ще бъде лесна и бърза.

Можем ли да продадем колата си, ако липсва някой документ?

Продажбата на автомобил с липсващ документ, който е нужен за нейното прехвърляне или регистриране е безсмислена за купувачите, освен ако те няма да я използват за други цели. Варианта за продажба в такъв случай е за скрап или пък на части.

Когато продавате на части може да успеете да си докарате по-голям доход от автомобила, но пък продажбата е бавна и доста трудоемка, тъй като трябва да се занимавате с това да разглабяте автомобила, пакетирате частите и изпращате след това.

На кого да продадем колата си?

Всеки от нас може да продаде колата си на когото поиска. Когато този въпрос бъде зададен, то най-честият отговор е- “продай я на този, който предлага най-добра цена”. Варианта с предлагащият най-висока цена не винаги е удачен, тъй като тези купувачи винаги поставят някакви условия, с които трябва да се съобразите, а те от своя страна не са изгодни.

Друг вариант за продажбата на автомобил е на компания за изкупуване на автомобили. Такива компании има почти във всеки град и услугите им са често търсени. Този тип продажба е с гарантирана сигурност, бързина и е доста улеснена. Трябва само да се обадите на телефон и да кажете какъв точно автомобил продавате.

Ако той отговаря на зададените от компанията критерии ще ви бъде насрочена дата и час за оценка на колата. След тази оценка ще ви бъде предложена цена за изкупуване и ако се съгласите ще може да получите парите си още на следващия ден.

Съвети, които ще са ви от полза!

Съветите винаги са от полза! Затова сега ние ще ви дадем няколко такива, с които ще ви бъде много по-лесно да продадете колата си бързо, лесно и сигурно.

– приведете автомобила си в прилично състояние за покупката. Автомивката винаги е на помощ.
– съберете личните си вещи от автомобила преди да го продадете.
– никога не отказвайте предварителен оглед на колата, защото по този начин губите потенциален купувач.
– прехвърлянето на автомобила на името на купувач или негово лице е задължително. Това се прави с цел вие вече да нямате нищо общо с автомобила и всички глоби, такси и данъци да не се водят на ваше име.
– тест драйва спомага за по-лесната продажба. Потенциалните купувачи винаги искат тест драйв, за да се уверят в състоянието на колата.
– огледа е хубаво да бъде правен на открити, просторни и светли места, за да може всичко да бъде видяно и коментирано с вас.
– позволете на потенциалния купувач да доведе свой човек на огледа;
– винаги бъдете мили, спокойни и отворени за разговор.