С какво може да ни бъде от полза пътна помощ?

В България по-голямата част от автомобилите, които се движат по пътищата са по-стари модели, които са на втори, трети или пореден собственик. Това може да означава, че повредите ще са повечко, но в никакъв случай не означава, че по-новите автомобили не могат да се повредят. Когато се случи някаква повреда на пътя, то вие може да се обърнете към пътна помощ.

Има стотици компании за пътна помощ у нас, които може да потърсите по всяко време, но ние ви съветваме да се доверявате само на доказали се такива. В тази статия ще стане на въпрос за услугите на пътна помощ, от които може да се възползвате при нужда на пътя.

По всяко време ли можем да търсим услугите на пътна помощ?

Повредите по автомобила не могат да бъдат предвидени от шофьора и могат да се случат по всяко време без значение ден ли е или нощ. Хубаво е да се знае, че услугите на пътна помощ БИГ-гр. София могат да бъдат търсени по всяко време на денонощието и всеки един ден от седмицата. Този тип компании не почиват, за да могат шофьорите да имат сигурност на пътя.

За да ви бъде оказана помощ от мобилен екип на компания за пътна помощ е нужно да позвъните и след това да обясните къде се намирате, какво точно се е случило с колата ви и от какво имате нужда. Ще ви бъде казано до колко време при вас може да пристигнат служители на пътна помощ, които да се справят с проблемите, които имате вие.

Кои са най-честите повреди, с които служители на пътна помощ се е сблъскват?

Има стотици повреди, които могат да се появят по колата ви, но обикновено при по-дълги или не чак толкова дълги пътувания има определени, случващи се по-често. Сега ще научите за тях и как трябва да реагирате в ситуация на настъпили такива.

На първо място ще стане на въпрос за спукана гума по време на движение. Не можем да се похвалим с хубави пътища и това от своя страна говори, че пукането на гума е често срещан проблем. Ако спукате гума докато шофирате е важно да не се паникьосвате и да не натискате спирачките, защото това може да ви изхвърли от пътя. При невъзможност да смените спуканата гума или ако нямате резервна, то вие може да се обадите на пътна помощ.

Репатрирането на МПС също е често срещано желание от клиентите на пътна помощ (ние шофьорите). Репатрирането става с помощта на репатрак, който е пригоден да издърпва и повдига коли, след което да ги качи на платформа. Вие може да бъдете репатрирани до всяка точка, която пожелаете. Може да бъдете закарани до своят дом, до автосервиз за отстраняване на проблема или пък до другаде.

пътна помощ репатрак

Има повреди, които не могат да бъдат отстранени на място, но има и такива, с които може да се справено на място. В такива случаи екипът на пътна помощ ще направи всичко възможно да се справи бързо, за да не чакате дълго време. Този вид услуга също е много често търсена, тъй като никой не иска да се връща в началната си точка на тръгване.

Когато се случи колата ви да не иска да запали, то проблема най-вероятно е в това, че акумулаторът ви е изтощен. Това най-често се случва през по-студените месеци на годината или когато забравите нещо включено в колата и то консумира количество ток. В такава ситуация може да потърсите услугата подаване на ток на място и за броените минути да решите проблема си.

Какви са цените при повикване на пътна помощ?

Цените на услугите на пътна помощ могат да бъдат както фиксирани, така и плаващи. Например смяната на гума струва определени пари, но разстоянието, което ще бъде изминато до вас може да струва различно, отколкото до друг шофьор (зависи от отдалечеността). Когато се обадите и кажете от какво точно имате нужда, то може да попитате и за цената, която ще ви струва всичкия труд.