Получаване на кръвнина след смърт при ПТП

Катастрофи се случват по цял свят- всеки ден и всеки час. За съжаление такова е и положението в България. Причините за такава честота на случили се ПТП-та не може да бъде обяснена, но със сигурност на никой не е приятно да е винаги в страх докато шофира, че може някой без книжка или пък в нетрезво състояние да ви удари и това да бъде фатално.

Днешната статия ще бъде за смъртните случаи при ПТП, а те в България са често срещани през последните месеци. Никой от нас не е застрахован на пътя колкото и да сме внимателни и бдителни докато шофираме или ходим. Хубаво е да знаем правата си при нещо такова и да ги потърсим след това в съда или на друго място.

Кой и кога може да получи кръвнина при ПТП?

Определянето на това кой трябва да получи парично обезщетение след смъртта на определено лице в катастрофа не е лесна задача. Всичко се решава в съда след като всеки можещ да получи такъв тип обезщетение внесе своите доводи и искания.

Понякога се случват и грозни сцени, свързани с искането на обезщетение и това в никакъв случай не е приятно, но е често срещано. Всеки един роднина на загиналото лице има право да претендира за получаване на обезщетение, но последната дума е на съда.

Под внимание се взимат връзките и взаимоотношенията между лицето, подало искането и починалото лице. Съветваме ви да започнете събирането и попълването на всички нужни документи веднага след случилото се, за да не изпуснете сроковете по закон, защото след това става сложно.

– родители;
– деца;
– братя/ сестри;
– баби/ дядовци;
– братовчеди;
– съпруг/ съпруга;
– лица, живели на семейни начала;

При други обстоятелства може да има и още лица, които да имат право да потърсят обезщетение за смърт при ПТП. Потърсете помощ от някого, за да разберете какво е вашето право и как да се възползвате от него в съда.

Какъв е размера на кръвнината, която може да бъде получена?

Размера на обезщетението, което може да се получи също бива определяно от съда и е свързано с близостта на лицето спрямо загиналият в ПТП-то. Има вероятност обезщетението ви да бъде твърде ниско или пък да ви бъде отказано. В такава ситуация е хубаво да потърсите информация защо е такава сумата по кръвнината или пък защо ви е отказана тя.

Търсенето на адвокатска помощ в такъв момент е наложителна. Ще трябва да разберете къде точно е грешката- у вас или в тези, които определят всичко. Обръщането към добър адвокат при пътни транспортни произшествия ще ви даде сигурност в това, че всичко ще бъде наред и при някаква неяснота ще може тя да бъде разрешена.

Като заключение можем да кажем, че да търсите правата си в такава ситуация е правилното решение. Не трябва да си казвате, че нищо няма да стане и няма смисъл да се захващате, защото по този начин губите само и единствено вие.