Задължително ли е да имаме детско столче в колата си?

Има толкова много неща, за които трябва да помислим още преди бебето да се появи на бял свят, че списъкът може да се окаже безкраен… Ние, в ролята си на родители, имаме сложната мисия да се погрижим за абсолютно всеки един аспект, който засяга отглеждането на нашето дете/деца. Трябва да мислим ежедневно за това какво храна му даваме, също както и за това дали домът ни е достатъчно уютен, за да се чувства малчуганът винаги в хармония със себе си и заобикалящата го среда. Дори когато сме се отправили на път, е редно да обърнем внимание на това дали на бебето, или вече малко по-голямото дете му е удобно и дали няма нужда от още нещо, за да се случи това. Например от детско столче за кола!

Така наречените Столчета за кола са не само препоръчителни, ами и задължителни. Ако нямаме такова в колата си и возим детето си без да сме го настанили на специално за възрастта му столче, има голяма вероятност да бъдем санкционирани от органите на реда при указана ни проверка. За всяка една детска възраст, има подходящо столче за кола, а ние сме задължени да го имаме в автомобила си, возейки детето си.

То може да бъде поставено както на задната седалка, така и на предната, като големината му зависи от това на каква възраст е детето/бебето.
Докато детето не надхвърли 36 кг. сме задължени да имаме в колата си специално, детско столче. След това то може да се вози както възрастните, без да трябва да седне на специално отредено за него място. Дотогава, обаче, е редно да помислим за това какво точно столче за кола да закупим, също както и колко пари сме склонни да похарчим за подобно нещо. Има както скъпи модели, така и доста бюджетни. И както и при останалите стоки, имаме цялото разнообразие на света, но от нас зависи на какво точно да се спрем. Заложете на удобството!