Защо да подарим почивка в Албена на любимия човек

Курорт Албена

Много от нас споделят живота си с отявлени пътешественици. Ако нашата половинка обича да пътува, то най-добрата изненада би била да я заведем на лятна почивка в Албена. Черноморския курорт Албена има много основания да бъде посетен и всеки, който се наслаждава на такива изживявания би се радвал да прекара време там.

Какво можем да посетим около Албена

Разбира се, морската почивка може да е ориентирана към природните забележителности, които никак не са малко и не са за пренебрегване. Ако се интересуваме от история обаче програмата ни ще бъде организирана по по-различен начин. Оптималният вариант е, ако разполагаме с достатъчно време, за да посетим както природни забележителности, така и древни храмове, но и да ни остане време да се насладим на истинска почивка на морето.

От друга страна само една кратка почивка в Албена не би била достатъчна, за да се насладим напълно на всичко, което курорта може да предложи.

Сред местностите за посещение, които задължително трябва да включим в списъка, са: Текето – село Оброчище, Крепост Кранея, Дворецът в Балчик, Храмът на Кибела, Лайтхаус голф, Аладжа манастир, прабългарското селище Фанагория и прочие.

Да посетим Варна

Всеки град има търговска улица, която със сигурност ще грабне вниманието ни. Няма как да пропуснем типичните за град Варна централни улици и пазари, както и интересни честа като Аквапарка, Музей на Възраждането, Музей Владислав Варненчик, небезизвестната Морска градина във Варна

За любителите на пътуванията, почивката в Албена ще донесе много приятни моменти. Тази част на северното Черноморие е изключително красива и богата на история. На територията, която днес заема в миналото са се преплитали не една и две империи – Римската, Византийската, Османската и т.н., както и прочутите тракийски племена и останките от тяхната невероятна култура.

Това неминуемо оставя следи под формата на множество сгради, паметници, статуи и колони. За съжаление, не голяма част от тях са запазени, но други са реставрирани и достъпни за туристите.

Пътуванията разширяват мирогледа и правят хората отворени за новости. Лятната почивка на северното Черноморие ще ни помогне да опознаем един близък и същевременно доста забравен свят. Казваме това, защото тенденцията през последните десетилетия е да се почива на южното Черноморие. За съжаление то се превърна в прекалено комерсиализирано, застроено, шумно и претъпкано. Същевременно една семейна почивка на север ще ни позволи да си припомним, какво е истински релакс, да се почувстваме част от природата.

Ако предпочитаме да се отдадем на мързелива почивка в курорта Албена, то няма да сбъркаме. Комплекса предлага предлага множество съвременни хотели на морето, забавления, басейни, спортни активности, аниматори за децата, нощни барове, ресторанти и каквото още се сетите.

Няма две мнения по въпроса, че ако споделяме живота си с пътешественик, почивката в Албена ще е радост за него, а защо не и за нас.