Избор на ипотека и бързи кредити

Кредит за дома

Планирате ли да купите апартамент или може би мечтаете да построите къща извън града, за да си починете от суетата на претъпканите улици? За повечето хора проблемът с осъществяването на мечтите им започва на ранен етап. Само малък процент от хората у нас могат да си позволят да купуват недвижими имоти от собствените си спестявания. Разбира се, тук говорим за хора с кредитоспособност, които нямат проблеми с плащанията и не фигурират във финансови кредитни регистри поради забавяне на изплащането на заеми или заеми по бързи кредити. Така или иначе, повечето от нас са принудени да теглят ипотека. Банките се надпреварват взаимно с оферти, но как да изберем най-добрата за вас? Жилищният заем е финансов ангажимент за няколко десетки години. Ето защо е толкова важно да се възползваме от офертата, която е най-удобна за нашите възможности.
На какво преди всичко трябва да обърнем внимание при избора на ипотека?

ПЕРИОД НА КРЕДИТА

Най-често банките предлагат максимален период на заем от 25-35 години. Времето зависи от възрастта на хората, които вземат заема. Трудно е да се предположи, че някой над 40 години ще получи заем за 35 години. По-дългите заеми, разбира се, означават по-ниски месечни вноски, но вие също трябва да помните за общите разходи по заема, така че колко реално се плаща.

САМОФИНАНСИРАНЕ И ИПОТЕКА

Понастоящем вече няма жилищен кредит за 100% от стойността на имота, банките най-често предлагат заеми с минимален собствен принос от 10%. Разбира се, колкото по-висока е собствената вноска, толкова по-добри са условията за кредит.

КРЕДИТНИ РАЗХОДИ

Изключително важен елемент за кредитополучателя е размерът на маржа , който често зависи от стойността на комисионната. Банките понякога се поддават на липсата на комисионни и доста нисък марж в замяна на използването на други банкови продукти. В този случай обаче е необходимо внимателно да се провери дали ползите от нисък марж или без комисионна не са по-ниски от разходите за тези допълнителни банкови продукти.

Това са основните неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на ипотека. Важно е да не вземате решения с лека ръка и внимателно да обмисляте редица предложения. Уебсайтове за сравнение на онлайн жилищни заеми, консултация със съветник може да са полезни и разглеждането на условията в институция за бързи кредити.