Как да изберем винтове за дърво

монтаж чрез винтове за дърво

Формата и размерите на така наречените специални винтове за дърво трябва да съответстват на размерите на монтираните продукти и тяхната маса. Но това не е единственото, за което следва да се помисли при избора.

Така например, за използване във влажни и други агресивни среди е добре да се заложи на винтове за дърво, които са допълнително обработени със защитен слой. Наличието на такъв лесно може да се определи по цвета на продукта.

Стъпката на резбата също трябва да съответства на здравината на материала, който ще се монтира, което е още едно условие за избор на винтове за дърво. Прорезът на главата на винта също е от съществено значение поради факта, че удобството на монтажните работи и вида на използвания инструмент зависят именно от това.

Качеството на една видия за дърво е гарантирано от нейния производител, така че винаги е добре да се заложи на продукти, произведени от известна компания, която се е доказала вече във времето.

Ако ще закрепяте нещо към дърво, не бива да използвате други винтове, които, примерно, са предназначени за метал или се водят универсални. Всички крепежни изделия имат свои особености и параметри.

Универсалните са добро решение само в случаите, когато е необходимо да закрепите дърво и метал.

Но ако се работи само с дърво те не са добра алтернатива. Ако изберете специални винтове за дърво, те ще задържат дървото по-добре.

винтове за дърво

Също така, специалната видия за дърво се отличава и с това, че нейният връх е по-тънък, а знаем, че дървото е материал, който е податлив на напукване при натиск. За да обезопасите напълно процеса на монтаж, може да си закупите и специален препарат, който да предотврати това.

При избора на винтове за дърво, специалистите препоръчват да тествате различните опции и да видите как точно те ще работят във вашия конкретен случай. Това е най-сигурният начин да завършите вашата работа безупречно.