Как да затоплите въглища за наргиле у дома

Ако се интересувате от пушене на наргиле в дома си, тогава вероятно се чудите как да загреете въглищата. Налични са редица различни методи, включително изгарянето им с електрическа горелка или горелка на дървени въглища. Можете дори да гo направите със запалка. Това е особено полезно, ако използвате кокосова кора вместо обикновена дървесна пепел. Освен това, важен елемент и да имате HMD. То ви помага да регулирате топлината. Някои модели и цени, може да разгледате на следната страница – hmd за наргиле цена

Кокосова кора

Въглищата от кокосови люспи, са предпочитаните въглища за пушачите на наргиле. Тези въглища са произведени с помощта на органични природни ресурси, като са безопасни за пушене на тютюн в наргиле. Освен това са дълготрайни и по-малко горчиви от традиционните въглени за шиша.

Преди да запалите въглените, е важно да разполагате с подходящ нагревателен уред. В повечето случаи електрическата печка, е най-добрият вариант. Горелките за къмпинг обаче също са добър избор.

Ако не използвате печка, можете да запалите въглищата си с външна запалка. Някои въглища могат да се запалят, като поставите парче алуминиево фолио в тава и го поставите върху въглищата.

Електрическа горелка за въглища

Електрическата горелка, е ефективен начин за затопляне на вашите въглища за наргиле. Той е безопасен, лесен за използване, както е и достъпен. Купуването на горелка е важна част от вашето изживяване при пушене.

Изборът на правилната горелка, е въпрос на проучване. Вие ще искате горелка, която има здрава конструкция и е лесна за поддръжка. Някои горелки, са направени с инфрачервена технология, която осигурява постоянна топлина. Те също така разполагат с автоматично изключване, за да се гарантира безопасността.

Горелка

Горелката за дървени въглища е част от оборудването за пушене на наргиле, което е важно да знаете как да използвате. Предлагат се в голямо разнообразие от дизайни, размери и стилове. Важно е да изберете горелка за въглища, която ще съответства на размера на вашата купа. Също така ще искате да сте сигурни, че е надежден и стилен. Подходящият нагревател на въглища, ще осигури равномерен източник на топлина.

Някои горелки на дървени въглища, се предлагат със странична дръжка, която ви позволява лесно да изпразвате пепелта. Тиганът за отцеждане е друга полезна функция.

Ако търсите високотехнологичен метод за запалване, може да потърсите електрическа горелка за въглища. Тези модули осигуряват много топлина, а някои имат вградени вентилационни отвори, за да поддържат въглищата на правилната температура.

За по-евтина алтернатива, можете да изберете газова горелка. Това обаче не е идеално за всички ситуации. Газът може да бъде запалим, така че е най-добре да го избягвате.

Запалка

Когато си правите наргиле, въглените играят ключова роля в изживяването ви при пушене. Те осигуряват топлина и аромат. За да сте сигурни, че извличате максимума от вашите сесии, трябва да научите как да палите въглените си.

Натуралните въглища за наргиле, са предпочитани от опитни пушачи, защото не придават химически вкус на дима. Този тип въглища изискват по-интензивен процес на запалване, но осигуряват качествен дим. При дълги сесии, горят по-равномерно.